استهلال رمضان المبارک 1436- 2
در هفته های اخیر برنامه ها و جلسات متعددی در خصوص وضعیت رویت پذییری هلال ماه مبارک رمضان برگزار شده است.
انشالله بزودی گزارشی از این جلسات در اینجا درج خواهد شد.
نکته ی جالب ماه مبارک رمضان امسال به احتمال بسیار زیاد شروع واحد آن در همه جهان در روز پنجشنبه خواهد بود.
هرچند در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله ترکیه و عربستان روز سه شنبه روز 29 شعبان است؛ اما قطعا در غروب این روز ، یا هنوز به افق بسیاری از کشورها محاق* رخ نداده و یا در کشورهایی مثل ترکیه و عربستان، ماه زودتر از خورشید غروب خواهد کرد.
به دلیل برنامه هایی که روز سه شنبه در کردستان برای بررسی وضعیت رویت پذیری هلال برگزار می شود و نیز بلافاصله پس از مراجعت در روز چهارشنبه ، عزیمت به ارتفاعات جنوب استان قم برنامه ریزی شده ، بعید است فرصت به روز رسانی فراهم گردد.
به همین دلیل در همین فرصت و با استفاده از محاسبات جناب آقای مهندس رستمی وضعیت رویت پذیری به شرح زیر برآورد می شود:
به نظر می رسد اگر رصدگران برنامه ریزی مناسبی برای حضور در ارتفاعات و استفاده از ابزار رصدی مناسب داشته باشند؛ در بسیاری از مناطق مرکزی و جنوبی کشور به شرط وجود آسمانی مناسب، هلال غروب چهارشنبه با چشم غیر مسلح دیده شود.
همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می شود؛ آقای مهندس رستمی براساس مدل مثلثی (ارتفاع، جدایی زاویه ای و اختلاف سمت) که از ابداعات خودشان است در پهنه وسیعی از ایران پیش بینی کرده اند که هلال با چشم غیر مسلح قابل رویت خواهد بود.
باید توجه کرد که عدم آلودگی آسمان، رصد در ارتفاعات و سابقه داشتن رصدگر در استهلال های مکرر و مهارت و خبرگی اش، از شروط مهم برای رویت این هلال خواهد بود.
* منظور زمانی است که اختلاف طول دایره البروجی ماه و خورشید، صفر است. ( مساوی است)